Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Verkoop uw kunst online

- Vanaf € 1,99 per maand

- Uw eigen website op Online Gallery

- Binnen minuten bent u live!

- Direct contact met kopers


- GEEN commissies over verkocht werk!

Interview met Sacco van Munster - Kunst als therapie

20 februari - 2021
door Alice Broeksma
24

Sacco van Munster uit Borne pakte de penselen voor het eerst op tijdens een herstelperiode toen hij rond de veertig was. Het schilderen werd een uitingsvorm die zou blijven. Hij werd lid van een schildersclub en maakt nu bijna twintig jaar levendig, figuratief werk met acryl op linnen. De onderwerpen zijn uiteenlopend: landschappen, raceauto’s, dieren, portretten - vaak karikaturaal. ‘Ik houd van variatie,’ zegt de kunstschilder.

Kleurrijke doeken, heel zonnig werk. Waar staat schilderen voor, en hoe werkt u?

Ik schilder naast mijn gewone dagtaak, op het atelier van Harry Davina in Borne waar wordt gewerkt met diverse kunstvormen. Ik ga elke week naar het atelier en geniet van het schilderen, je komt er van tot rust door de aandacht die je erbij nodig hebt. Daaraan draagt ook de omgeving bij. Ik woon in het hart van Twente, Borne is een rustig dorp met mooie stukjes natuur. Ik haal mijn ideeën uit mijn omgeving en uit wat ik op internet tegenkom, en ga naar exposities om te zien wat anderen allemaal maken. En natuurlijk zijn kunstenaars als Van Gogh een groot voorbeeld, voor het voeden van ideeën.

Wat betreft de uiteenlopende onderwerpen die ik kies: ik houd gewoon van afwisseling. Ook het formaat verschilt. Mijn kleinste werk is een drieluik van 5 bij 5 centimeter per doek, mijn grootste werk honderd bij honderd centimeter. Gemiddeld werk ik tijdens drie sessies aan een doek. Soms schilder ik in opdracht en ik stel mijn werk tentoon, en verkoop het, op kunstmarkten en ook via kunstverenigingen. Een belangrijke drijfveer is het contact. Ik ben graag onder de mensen en een compliment krijgen voor je schilderij is fijn, ook de wetenschap dat jouw werk bij iemand aan de muur hangt.

U geeft zelf workshops, hoe kwam dit tot stand?

Ik heb me aangemeld voor een ‘slingerbeurs’, in Hengelo, waar je iets kunt vragen of aanbieden. Ik ben er gaan staan om workshops schilderen aan te bieden en word nu ook gebeld door verenigingen die me vragen of ik weer een workshop kan komen geven. Ik ben auto-didact, heb mijn eigen vorm gevonden; kunst heb ik niet van huis uit mee gekregen. Ook daarom vind ik het geven van workshops zo leuk. Dit doe ik nu sinds drie jaar. Het is heel mooi om te zien hoe mensen het schilderen ontdekken. Soms zeggen ze: ik kan helemaal niet schilderen. Dan zeg ik, je gaat gewoon meedoen. Na afloop van de workshop zijn ze dan verbaasd dat zíj dat hebben gemaakt. Dat inspireert.

Contact: via Facebook, Saccovanmunster

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Delen

Ga terug

Editors keuze

Blog

Niki de Saint Phalle - Structures for Life

2 april - 2020
door Vincent Moleveld

Niki de Saint Phalle (American and French, 1930‒2002) creëerde uitbundige werken die bedoeld waren om omgevingen, individuen en de samenleving te transformeren. De eerste museumtentoonstelling in New York van het werk van deze visionaire...

Lees verder
Blog

Welkom in een winter wonderland: winterse kunstwerken in de spotlight

24 december - 2020
door Femke van Leeuwen

De kerstdagen zijn aangebroken en om onze lezers in de stemming te brengen hebben wij een aantal winterse kunstwerken in de spotlight gezet. Loop je mee door ons winter wonderland? Winter [Haykuhi Khachatryan - 'Winter']Haykuhi Khachatryan...

Lees verder
Blog

Terugblik op creatief 2020: groei van de online kunstmarkt

31 december - 2020
door Femke van Leeuwen

2020 gaat de geschiedenisboeken in wegens het coronavirus, maar daarnaast was het vooral een creatief jaar: innovatieve oplossingen moesten worden bedacht om zoveel mogelijk te kunnen blijven doen als voorheen. Het was daardoor een jaar waarin veel...

Lees verder

Uitgelichte kunstwerken

Pink cloud
Schilderij, 83x65 cm (w/h)
The Kingslayer - Gold
Sculptuur, 40x40x60 cm (w/h/d)
Hooked by Love
Sculptuur, 35x40x35 cm (w/h/d)
Jorn van Hoorn
€2.800,-
Hooked by Love
Sculptuur, 30x40x25 cm (w/h/d)
I'm here
Sculptuur, 15x39x9 cm (w/h/d)