Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Verkoop uw kunst online

- Sneller, Goedkoper en Beter dan het hosten van een eigen website!

- Uw eigen website op Online Gallery

- Binnen minuten bent u live!

- Direct contact met kopers


- GEEN commissies over verkocht werk!

Interview met Kimberly Poppe: Het ongewone in het gewone

11 mei - 2021
door Alice Broeksma
205

Met haar fotografie kijkt Kimberly Poppe beschouwend naar de wereld. Open en blij, met verfijnde, abstracte composities en instinctief aangetrokken door kleur, structuur, toeval en licht. De kunstenares, die sinds twintig jaar boeddhisme bestudeert en toepast, toont het ongewone in het gewone, het magische in het alledaagse. Poppe heeft uiteenlopende kunstopleidingen gevolgd op gebied van fotografie, schrijven, keramiek, binnenhuisarchitectuur, kunstgeschiedenis, conservatie. Ze komt uit Boston, Amerika, maar woont sinds jaren in Amsterdam en heeft klanten in binnen- en buitenland. Haar werk is wereldwijd te vinden in privécollecties en binnenkort ook op nieuwe schepen van Brittany Ferries.


Kimberly Poppe, Honfleur Harbor, 90x60 cm (w/h), €575,-


-       Uw kunstachtergrond is heel divers. Hoe is fotografie uw belangrijkste focus geworden?

Dat is zo gegroeid, door praktische omstandigheden. Ik begon mijn artistieke loopbaan als jonge, hongerlijdende acteur in New York City, en ik schreef non-fictie. Twintig jaar geleden liet ik mijn thuisland achter me om me te richten op het spirituele. Ik was in die tijd voortdurend op reis en had geen studio tot mijn beschikking, maar ik had wel altijd mijn camera bij me. Vrienden wezen op een boek van Andy Karr en Michael Wood over contemplatieve fotografie. Dat bracht alles bij elkaar waarover ik had geleerd in het boeddhisme. Over het begrijpen van de geest, hoe we waarnemen. Ik deed de oefeningen uit het boek, begon te fotograferen met de camera van mijn mobiele telefoon, kocht een echte camera en dat leidde tot meer. 


-       Welke andere kunstenaars zijn voor u een inspiratie

De fotografen Vivian Maier, Saul Leiter, Henri-Cartier Bresson. Ik ben altijd geobsedeerd geweest door de schilder Mark Rothko. Ik ben gek op colorfield schilders als Helen Frankenthaler. En op de impressionisten door hoe ze spelen met licht en kleur. Vooral naar het latere grote werk van Monet kan ik eindeloos kijken, de waterlelies. In mijn eigen werk voel ik me altijd aangetrokken tot water en de kwaliteiten ervan, de weerspiegeling. Algemeen gesproken geef ik de voorkeur aan abstractie en expressionisme boven hyper-realisme.

Kimberly Poppe, Play Pool, 90x60 cm (w/h), €575,-


-       Wat is ‘kunst’ voor u?

Kunst kan zo veel steun geven, verrijken en plezier brengen. Het is bewezen dat kunst helend kan werken tijdens herstel. Het beoefenen van kunst is nu een normaal onderdeel van revalidatie. Het kijken naar kunst kan een diepe uitwerking hebben op geestelijke en zelfs lichamelijke gezondheid. Het is mijn hoop dat meer mensen zich gesterkt voelen kunst in hun leven te halen, het zelf te maken, kunst in hun woonruimte te hebben. Er niet door geïntimideerd te worden of te denken dat kunst niet iets is voor hén.


www.kimberlypoppe.com

Image header: Kimberly Poppe, Burano, 2017, Ready-to-Hang Colour Photographic Print on Aluminium, 90x60 cm (w/h), Edition 1/50

Delen

Ga terug

Editors keuze

Blog

Top 10: Design en juwelen

4 november - 2020
door Femke van Leeuwen

Bekijk hier onze top 10 uit de categorieën design en juwelen. 1. Blue Shelter [Malou van der Molen – ‘Blue Shelter’] Malou van der Molen – ‘Blue Shelter’ Malou van der Molen begon 'Blue Shelter' met het losknippen van kledingsteken om...

Lees verder
Blog

Meet Michael Hayter

6 april - 2020
door Vincent Moleveld

Michael Hayter (b. 1961) is primarily a figurative painter of the human condition, taken from the perspective of personal experience. He qualified as a veterinary surgeon in 1986 and went on to study Fine Art at London Guildhall University in the...

Lees verder
Blog

Fotograaf Frank Peters bekroond met 6 eervolle vermeldingen in IPA

29 november - 2020
door Vincent Moleveld

Fine art fotograaf Frank Peters uit Zeeuws-Vlaanderen heeft in de prestigieuze International Photography Awards, New York zes eervolle International Photography Awards vermeldingen gekregen voor zijn werk. Het gaat om foto’s van Zeeuwse...

Lees verder